Sizde sitem Google ‘da anahtar kelimelerde kaçıncı sırada yer alıyor diyenlerdenseniz bu yazı tam size göre. Anahtar kelime pozisyon takibi ile ilgili bu yazımızda site sahipleri sektörel anahtar kelimelerinde Google, Yandex gibi arama motorlarında kaçıncı çıktığını sürekli olarak analiz etme ihtiyacı hissettiğinizde başucu araçlarınız bulunuyor.

Pozisyon takibi ve raporlaması için kullanılan sistemleri 3 gruba ayırdık. Bunlar masaüstü programlar, mobil uygulamalar ve online olarak program kullanmadan sorgulama yapılan sitelerdir. Sıralama kaybı gibi durumlarda erken aksiyon almanıza yarayan bu araçlar mutlaka sık kullanılanlar sekmenizde yer almalı diye düşünüyoruz.

İnsanlar doğal olarak sitelerinin hangi kelimelerde kaçıncı olarak çıktığını merak ederler. Çünkü bu metrik firma bilinirliği, ürün satışı, PR, siteye gelen ziyaretçi sayısını doğrudan etkileyen bir faktördür. Bu raporlamaları ve sorgulamaları yaparken rakiplerin güçlü – zayıf yönlerini de tespit edebilirsiniz. Ayrıca sitelerin başarısı, tahmini ziyaretçi sayıları, sektörel başarıları, gelir ve kazanç durumu konularında da fikir edinebilirsiniz.

Google SERP nedir?

Arama Motoru Sonuçları Sayfası (SERP), Google’ın kullanıcılarına çevrimiçi bir şey ararken sunduğu web sayfalarının bir listesinden oluşur.

Bir SERP iki ana bileşen içerir:

  1. Arama sorgusu – kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgiyi bulmak için arama motorlarının (Google gibi) arama kutusuna yazdıkları tek bir kelime veya kelime öbeği.
  2. Arama sonuçları – kullanıcının sorgusuna yanıt olarak arama motoru tarafından döndürülen web sayfalarının listesi. Her sonucun tipik olarak gerçek web sayfasını gösteren bir URL’si, bir başlığı ve kısa bir açıklaması vardır. Derecelendirme yıldızları, küçük resimler veya resimler gibi görsel iyileştirmeler de içerebilir.

Google sıralama bulucu siteler : 

Listelediğimiz ücretli , ücretsiz analiz ve raporlama araçları bir anahtar kelimede google arama motorunda site kaçıncı sırada çıkıyor bunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Bölgesel seo çalışmalarının öne çıkması ile birlikte bir çok google sıralama bulucu ve sorgulama aracı da buna adapte olarak istanbul, ankara, izmir gibi il bazlı lokal sonuçları da sorgulamaya başladılar.

SerpWatch

Ücretsiz ve oldukça kaliteli bir sıra bulma ve takip aracı. İstediğiniz dili, ülkeyi ve arama motorunu seçebilir ve böylece ilgili anahtar kelimede ilk 500 sıra içinde kaçıncı sırada olduğunuzu kolayca takip edebilirsiniz.

serpwatch google sira bulucu

Serps.com

Son zamanlarda kullanmaya başladığım ücretsiz sıra bulucu site. En güzel özelliklerinden biri hızlı ve ergonomik kullanımıdır. Öne çıkan diğer özellikleri ise hangi şehirde sorgulama yapabileceğinizi seçebiliyorsunuz. Ve tüm bunlara ilaveten mobil aygıtlarda ki sıralama ile masaüstü sıralama durumunu ayrı ayrı raporlayabilmesi. Ücretsiz bu aracı doya doya kullanabilirsiniz :)

serps sira bulucuSeomoz Rank Tracker ( Ücretli )

Anahtar kelimede sitem kaçıncı sırada diyorsanız. Bu online ve ücretli araç gerçekten çok kaliteli sonuçlar veriyor. Moz firması tarafından geliştirilmektedir. Lokal sonuçlarda vermektedir. Örneğin izmir, istanbul , ankara il tercihleri yaparak buradaki sonuçlar arasında hangi pozisyonda olduğunu bulabilirsiniz. Geçmişe yönelik olarakta takip edebilirsiniz.

Whatismyserp ( Tavsiye edilir – Ücretsiz sıra bulucu – Yenilendi )

Bu site de çok başarılı diyebiliriz. Bir anahtar kelime sıralama bulucu arayacağınız her şey mevcut. İstediğiniz ülkenin arama motorunda arama yaptırabiliyor anahtar kelime pozisyon değişiklikleri görüntüleyebiliyor. Grafik olarak geçmişinizi görebilir ve  hangi site hangi sırada kontrol edebiliyorsunuz.

whatsmyserp ile pozisyon bulmak

Allorank

Güzel bir Serp Tacker ‘dir. Google.com.tr desteği 2014 yılı itibarı ile gelmiştir. Kullanışlı ve gayet güzel bir araçtır. Türkçe arayüzünün olması da bir artı diyebiliriz. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri bulunmaktadır.

Keyrow

Keyrow.com daha önce de tanıtımını yaptığım veritabanı bir süredir güncellenmeyen bir site. Ancak yine de sonuçlar işinize yarayabilir. Rakip sitelerin hangi kelimelerde ilk sayfada olduğunu analiz edebilir ve buna göre strateji geliştirebilirsiniz.

Colibri Rank Tracker

Colibri tool ücretsiz olarak üye olup daha sonra da anahtar kelimeler için sıralama takip ve analizi yapabileceğiniz bir araçtır . Masüstü yazılımların aksine istediğiniz yerden rahatlıkla sisteme erişip arama motorlarındaki pozisyonu takip edebilirsiniz. Mail bildirim ayarlarını düzenleyerek sıralama değişikliklerinde mail ile uyarı alabilirsiniz.

colibri seo tool

Vacval

Google Türkiye desteği olmayan başka bir google sıralama bulucudur. Listenizde bulunmasında fayda vardır. Yabancı sonuçlar için tercih edilebilir.

google-position-finder

Web Seo Analytics

Sorgulama sınırı olmakla birlikte tamamen ücretli bir sistemi bedava kullanmanın keyfini Webseo araçları ile yaşayabilirsiniz. Bu yazımızda anahtar kelime de kaçıncı olduğunuzu bulan seo araçları incelediğimiz için WebSeo nun sadece bu aracını tanıtıyoruz. Ancak onlarca kaliteli seo aracını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

web-seo-keyword-position

Scriptalicious

Bu site aslında php scrpitler tasarlayıp satışını yapan bir site olmakla birlikte demosunu site üzerinden yayınlandığından bu aracı da rahatlıkla sorgulama yapmak için kullanabilirsiniz. Sonuçları da oldukça doğru diyebiliriz. Her hangi bir üyelik yada mail kaydı gerektirmeyen bu anahtar kelime pozisyon bulma sitesi de hoşunuza gidecektir.

scriptalicious sıralama bulucu

Ahrefs Rank Tracker ( Sıralama Takip )

Ahrefs 2017 yılının ortalarından itibaren bir sitenin  hangi kelimelerde hangi sıralarda olduğunu takip edebilir. Pozitif, negatif sıra değişikliklerinde alert kurulabilir ve bildirim göndermesi sağlanabilir.  Pozisyon izleyici aracı da gayet başarılı görünüyor. Yaptığımız testlerden gayet olumlu bir şekilde çıktı. Başlangıç paket sürümünde aynı anda 5 projeyi takip edebilir.

Yeterli miktarda anahtar kelimenin takibini yapabilirsiniz. Ahrefs son yıllarda neredeyse dijital pazarlamanın tüm ihtiyaçlarını karşılayan projeler üretiyor. Bu da açık ara en fazla kullanılan sistem olmasını sağlıyor.

Ahrefs, hedeflediğiniz anahtar kelime için SERP ve web sitesi sıralamalarını analiz etmek için sınırlı bir ücretsiz sürüm sunar, ilk üç sıradaki web sitesini ücretsiz olarak görme fırsatı olacaktır.

Diğer araçlardan farklı olarak Ahrefs, web sitenizin performansını kolayca kullanabileceğiniz ve test edebileceğiniz birçok ücretsiz SEO aracına sahiptir. Aramanızın tüm sonuçlarını görmek istiyorsanız, SEO’nuzu düzenli bir şekilde geliştirmek için 7 günlük ücretsiz deneme veya ücretli sürümlere kaydolabilirsiniz.

ahrefs

Sıra bulucu programlar ( Windows / Mac )

Online sistemler ile sorgulama işlemini gerçekleştirebileceğiniz gibi bilgisayarınıza kuracağınız programlar ile de sıralama sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Cuterank

Cuterank programı gerçekten harika bir anahtar kelimede kaçıncı olduğunu bulma programı. Programın ücretsiz versiyonunu yüklediğinizde sadece her programı açışta pro sürümü satın almanız için bir reklam dışında hiç bir eksikle karşılaşmıyorsunuz.

Google Türkiye veya dünyadaki tüm google arama motorlarında sıralama takibi yaptırabileceğiniz bu programın Bing ve Yahoo desteği de mevcuttur. Anahtar kelime sınırlaması veya site sınırlaması bulunmamaktadır. Yazılımın en güzel yanı ise hem Windows hem de Macintosh versiyonlarının bulunmasıdır.

Cute Rank Checker indirme adresi : http://cuterank.net/download.php

cuterank-anahtar-kelime-siralama-bulucu

Sıra bulucu mobil uygulamalar

Akıllı telefonlarında sürekli olarak sitelerinin sıralamalarını takip etmek isetyenler mutlaka vardır. Android yada iOS  yüklü iPhone telefonlarda aşağıdaki mobil uygulamalar aracılığı ile sitelerinizin anahtar kelime pozisyonlarını takip edebilirsiniz.

Sıralama sonucu neye göre değişir

  • Bulunulan lokasyon ( Şehir, Bölge vs. )
  • Kullanılan cihaz mobil mi masaüstü mü ?

Bu yazımızda hali hazırda çalışır vaziyette bulunan ve işe yarayabilecek anahtar kelimelerin google, yahoo, bing motorlarında hangi sırada olduğunun anlık ve geçmişe yönelik takibine  yarayan online araçları ve masaüstü yazılımlarını inceledik. iyinet, Wmaraci ve R10 daki sorgulama araçlarının çoğu zaman sağlıklı sonuçlar vermediğini belirtelim.

Google arama sonuçları ülke ve şehre göre değişiyor. Peki farklı lokasyonlardaki sıralamalarda kaçıncı olduğunuzu nasıl kolayca bulursunuz. Bunu bir vidoeo olarak çektim. Ücretli bir araç kullanmanıza gerek olmaksızın istediğiniz şehir yada ülkedeki sıralamanızı bulmanıza yarayacaktır.

Web Sitesi Sıralama Geçmişi Nasıl Bulunur?

Spyfu, Ahresf, Semrush gibi araçlar ile bir internet sitesi geçmişte hangi kelimelerde başarı sağlamış, hangi kelimelerde düşüşe geçmiş tarihsel olarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca site bazlı olarak topu şeklide hangi anahtar kelimelerde hangi tarihte hangi sırada öğrenebilirsiniz.